Hvor meget vejer en hvid tiger

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ on line 258 Blog | ツ Arkiv for: Blog 2014 blev året.... jeg modtog en masse pakker. 32 stk ble...

Stauder I Krukker

Ynder en solrig eller let skygget vokseplads i en dybmuldet havejord. Velegnet til afskæring. Salvia Ca. 40 cm høj taknemmelig staude med blågrønt løv og blålilla blomster i grenede aks i juni-juli og igen i august-september, hvis de visne blomster klippes af. Fås også i rosa og hvid. Trives i fuld sol i almindelig havejord og er tørketålende. God biblomst. Også god som snitblomst. Solhat Majestætisk staude med store, rund blomster i klare smukke farver i juli-september. Fås i rosa, hvide og gyldne farvenuancer. Ynder en solrig og lun placering i en muldrig, fugtig men veldrænet havejord. Egner sig til afskæring. Stauder til skygge Bispehue Taknemmelig, bunddækkende staude med smukke vintergrønne blade og hvide, rødlige eller gule blomster i maj-juni. Trives i let skygge-skygge i dybmuldet jord - gerne i surbundsbedet. Kæmpe Stenbræk 40 cm høj vintergrøn bladplante med smukke pink, rosa eller hvide blomsterstande i april-maj og smukt blankt løv, der ofte changerer i rødlige nuancer. Trives i sol-skygge og tåler alt bort set fra meget fugtig jord.

Stauder som trives i krukker

Martin arbejder til dagligt i bygge- og anlægsbranchen, hvor han igennem flere år har hjulpet både private og professionelle med store og små have- og anlægsprojekter. Han er også lidt af en gør-det-selv mand, som elsker at istandsætte og arbejde i haven.

Plantetypen kaldes ofte for en urteagtig plante. Ordet "staude" kommer fra det tyske "Staude", som stammer fra old-højtysk "studa". Det betyder noget støttende eller "at få til at stå". Det giver meget god mening når man tænker på hvordan stauderne strutter flot – når de står i bedet eller i krukkerne. Plante stauder hvornår? Som med de fleste andre planter, så er det nemmere at plante stauder ud om efteråret. Her er jorden varmet igennem efter sommeren og der er rigeligt med vand, så planten ikke tørrer ud. Dermed får du med høj sikkerhed en plante med et godt rodnet og dermed en flot og sund plante. Men det er ofte mere praktisk og indbydende at gå i gang med anlægning af staudebedet i foråret (marts-juni). Det er her alle de flotte blomster kommer i butikkerne – og det er lidt varmere at arbejde ude. Hvis du vander godt foråret og sommeren igennem, så er der ingen problemer i at plante ud om foråret. Hvornår kan stauder klippes ned? I maj er det rigtig fint at klippe stauderne ned. Så er frosten givetvis væk og vi begynder at se spirende planter i haven.

Stauder i krukker

Stauder kommer op om foråret og visner ned om efteråret. Stauder er en stor gruppe planter. Der store og høje planter, der er små stenbedsplanter, bunddække, nogle er gode til snit, andre er gode i skygge. Der er mange der dufter, gode insekt planter. Der er dem der kan lig meget fugt og så er der dem der kan stå tørt. Også er der dem vi kan spise nemlig krydderurter. Vi har er stort udvalg i mange stauder, stenbedsplanter, bunddække, græsser, bregner, krydderurter, Hosta m. m.

Blomstrer fra maj-oktober afhængigt af sort. Trives i almindelig havejord og er velegnet som bunddække under træer og prydbuske eller som forkant i ethvert bed. S tauder til sol Daglilje Findes i et utal af varianter med smukke blomster i gule, rosa, orange og røde nuancer i juni-august. Trives bedst i en velgødet almindelig havejord i sol-halvskygge. Højden varierer mellem 40 og 100 cm afhængig af sort. Lammeøre 10-40 cm høj tæppedannende staude med sølvhvide, filtede blade og sjældne blomster i purpurrosa i juli-august. Trives i fuld sol og tåler tørke. Velegnet som snitblomst - bladene er gode i dekorationer - og som bunddække. Fin som kant- og kontrastplante. Lavendel Lav, stedsegrøn halvbusk med blågrå, aromatiske blade og små rørformede blåviolette, rosa eller hvide blomster i tætte aks i juli-august. God bi- og sommerfugleblomst. Trives i fuld sol og tåler tørke. Velegnet som snitblomst og god til tørring. Pæon 60-80 cm høj blomsterrig staude med store blomster med og uden duft i røde, rosa og hvide farvekombinationer i maj-juli afhængigt af sort.

Bladene er fine til dekoration. Fin bunddækkeplante. Julerose / Påskeklokke Stedsegrøn, vinterblomstrende staude med blomster i jan-marts: Julerose eller marts-maj: Påskeklokke. Blomsterfarven varierer fra hvid over i rosa og bordoux alt efter sort. Ynder en veldrænet kalkholdig og muldrig jord i halvskygge-skygge. Kærmindesøster Taknemmelig forårsblomstende staude med et væld af smukke lyseblå blomster i april-juni. Fås også med hvidbroget løv. Lyser op i det mørke hjørne og er fin som bunddække under træer og større prydbuske. Placeres i halvskygge-skygge i en almindelig, let, ikke for tør havejord. Plettet Tvetand Lav, bunddækkende staude med grønt eller spættet løv og et væld af hvide, rosa eller lilla læbeblomster i maj-juni. Ynder en skygget vokseplads i almindelig velgødet havejord. Yderst taknemmelig og frodig staude til det mørke hjørne. Skumblomst 25 cm høj, frodig, vintergrøn staude med duftende hvide eller rosa blomster i maj-juni. Flotte høstfarver om efteråret. Ynder en lys-skygget vokseplads i en fugtigheds-bevarende, næringsrig havejord.

Stauder velegenet til krukker

Stauder i krukker Efterhånden har jeg rigtig mange stauder i krukker, og det kommer jeg også til at skrive en del om, når jeg til foråret udgiver en ny krukkebog. Jeg holder mig til stauder, der er hårdføre og nemt klarer frost. Det gælder Scabiosa, som jeg glæder mig over dagligt.

Fås med enkelte eller fyldte blomster og er god til snit og tørring. Trives i fuld sol i almindelige havejord. Velegnet som kontrastplante i rosenbedet og som top i staudebedet. Hosta Tuedannende, frodig staude med store blade i forskellige former, farvekombination og højde (20-70 cm) alt efter sort. Blomstrer med hvide eller lyslilla klokkeformede blomster i fine aks i juli-august. Plantes lyst-skygget i dyb-muldet, fugtig havejord - også god i surbundsbedet. Høstanemone Elegant, let og åben staude med enkelte eller dobbelte blomster i rosa eller hvid i august-oktober. Placeres lyst-halvskygget i en dybmuldet, fugtigheds-bevarende havejord. Også velegnet i surbundsbedet. Høstfloks 60-80 cm høj staude med velduftende blomster i et væld af farver i juli-september. God til afskæring. Trives i fuld sol og i almindelig havejord. Blomstrer villigt flere gange i løbet af sæsonen, når den beskæres efter blomstring. Storkenæb Denne staudeart består af en bred vifte af planter både til sol og skygge med blomster i rosa, hvide og blå nuancer.

Sådan planter du sommerblomster og stauder i krukker

  1. Sådan planter du sommerblomster og stauder i krukker
  2. Indbyggertal i mexico city
  3. Hvad koster et får canada

Plant stauder i krukker Nu er det ved at være forår og det er efterhånden tid til at plante bede og krukker til med løg og knolde. Men vidste du, at du også kan plante stauder i dine krukker? Det har den fordel at de kommer igen år efter år, så du skal ikke plante dem om igen. I videoen her under viser Maria fra Plantetorvet hvordan hun har valgt at plante sin krukke til med tre forskellige stauder: Akelejen, Aquilegia Black Barlow med meget mørkeblå blomster Alpemandstro, Eryngium alpinum Hosta Blue Ivory I videoen viser gartneren hvordan man gør. Det er en rigtig god idé at bruge en veldrænet muld når man planter stauder, løg og knolde. Så sørger man for at vandet kan dræne fra – og det ikke hober sig op. Krukken fyldes ca. 60% op, hvorefter stauderknoldene lægges i. Sørg for at sprede rødderne godt ud sådan at de får kontakt med jorden. Så etablerer det sig hurtigere. Se flere stauder her Du kan vælge at toppe krukkerne af med en pyntebark for at give en pæn overflade. Til sidst skal du bare at vande og vente.

Ide møbler malerier
October 17, 2020, 2:48 pm