Hvor meget vejer en hvid tiger

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ on line 258 Blog | ツ Arkiv for: Blog 2014 blev året.... jeg modtog en masse pakker. 32 stk ble...

Hvad Er En Reportage

En reportage er en tekst, der hører under kategorien 'journalistisk'. Ordet er oprindeligt latinsk og betyder 'at bringe tilbage'. Derfor er der ikke tale om en subjektiv tekst, men heller ikke en tekst, der blot bringer en nyhed. Det er en artikel, der er skrevet af en journalist, der selv er på det sted, hvor det sker. Derfor har den til formål at bringe læseren tilbage til den respektive begivenhed. Der bliver fortalt og viderebragt det, som journalisten selv oplever på stedet. Tager udgangspunkt i noget, der er sket En reportage tager derfor udgangspunkt i noget, der enten sker eller er sket. Det behøver ikke nødvendigvis at være dagsaktuelt stof. Den har ikke til formål at levere en nyhed, men at fortælle, hvordan situationen er, som den ser ud lige nu. Det ændrer dog ikke på, at en reportage sagtens kan bruges til at bringe os nyheder. Den kan dog også bruges til at bringe os stemninger og beskrivelser fra selve begivenheden. Der kan bringes reportager fra et væld af forskellige steder.

Hvad er meditation

Du skal altså bruge din fantasi for at skrive reportagen. Huskregler for reportagen Du skal gøre begivenhederne levende, så læseren får en oplevelse af, hvordan det var. Derfor brug dine sanser! Opsøgende tekst, hvor journalisten formidler sine oplevelser og indtryk fra et sted eller en begivenhed. Anvender mange litterære virkemidler Du skal interviewe forskellige kilder og flette enkelte af deres beretninger ind i reportagen. Du skal forholde dig objektivt. Du må ikke komme med din egen mening! Du skal vinkle reportagen. O pgave – Nyhedstelegram Vælg en af nedenstående nyhedstelegrammer fra Ritzau og omskriv denne til en reportage! Husk at inddrage interviews med de implicerede. Brand: Fly med 80 passager nødlaner i Stockholm. Et fly med cirka 80 personer er nødlandet i Arlanda Lufthavn i Stockholm efter røgudvikling i kabinen. Soldat kvæstet af kanon på Kronborg: En soldat er blevet kvæstet under affyring af en salut for Prins Henriks fødselsdag på Kronborg, oplyser politiet. Kineserne indleder landets længste rumrejse: Tirsdag sender Kina astronatuer på en 15 dages rumrejse, og inden for syv år skal kineserne lande på månen.

På trods af, at den ikke er skrevet med en jeg-fortæller, så er det dog altid meget tydeligt, at den er skrevet af en journalist, der faktisk er til stede. Den byder nemlig på en indre synsvinkel. Dertil er det også normalt, at der er tale om en tekst, der er skrevet med et sprog, der er meget indlevende og dramatisk. Miljøbeskrivelser og interviews er ofte med I en reportage bliver miljøet beskrevet ved hjælp af sanser og stemninger. Det er journalisten, der beskriver sin synsindtryk, lyde samt lugte. Ofte bliver det gjort på en meget detaljeret vis. Det er også meget normalt, at der i en reportage kan findes en række små øjenvidneberetninger, men også interviews eller udtalelser fra en eller flere af de personer, der har været involveret i begivenheden. Dertil kan der også være vurderinger og kommentarer fra eksperter og andre kilder, der er relevante for teksten.

  • Oktobervej 14, 8210 Aarhus V - Villa - se mere her - Boligsiden
  • Voucher kode alt for damernes kvindeløb 2019
  • Hvad er en reportage mariage
  • Hvad er en revisor
  • Hvad indeholder en reportage
  • Hvad er en reportage france

Reportage hører under kategorien: journalistik / information. Ordet "reportage" er latin og betyder: "At bringe tilbage". En reportage er en artikel, skrevet af en journalist, der er på stedet, hvor det sker. Altså skal reportagen "bringe læseren tilbage" til begivenheden. Journalisten er til stede og viderebringer det, som han/hun oplever. En reportage tager udgangspunkt i noget, der sker eller som er sket. Reportagen er ikke nødvendigvis dagsaktuelt stof. Reportagen er ikke ude på at levere en nyhed, men vil fortælle, hvordan situationen ser ud lige nu. Reportagen starter med en fængende rubrik. Efter rubrikken kommer der ofte en underrubrik eller en manchet, der gøre rede for situationen: Hvor er vi? Hvad er det, vi skal vide noget om? Et flystyrt? Skanderborg Festival? En demonstration? Eller andet? En reportage kan fx bruges til at bringe os nyheder, stemninger og beskrivelser fra selve begivenheden. Det kan fx være en festival, en krigszone, en ildebrand, en demonstration osv. En reportage kan både bruges til positive og negative begivenheder.

Hvad er en revisor

Positive kan fx være: valg, fodboldlandsholdet bliver fejret, opførsel af nyt byggeri, indvielse af en park osv. Negative nyheder kan fx være: naturkatastrofer, politiske konflikter, krig, brand, terror, uretfærdigheder osv. Journalisten er en slags "flue på væggen", som fortæller om det der sker. En reportage er sjældent skrevet i jeg-fortæller, men dette er ikke en regel. Det er dog tydeligt at journalisten er til stede (indre synsvinkel). Miljøet beskrives ved hjælp af sanser og stemninger. Journalisten beskriver synsindtryk, lyde og lugte - ofte meget detaljeret. Sproget er ofte indlevende og dramatisk. En reportage fortæller om det der sker nu - derfor skrives den i nutid. Der er ofte små øjenvidneberetninger, interviews eller udtalelser fra involverede personer i begivenheden. Der kan også være vurderinger og kommentarer fra eksperter og andre kilder. Eksempler på reportage "Reportage: En nat i kulden med de hjemløse", (, d. 8. februar 2012, kl. 0. 01) "Reportage: Fri hash får 1. g'erne til at vågne", (, d. 5. jan.

At reportere betyder "at bringe tilbage" Det vil sige, at journalisten "bringer noget tilbage", som han har været ude at opleve. I reportagen bliver man som læser en flue på væggen, som igennem journalistens beskrivelser oplever og sanser, hvad der er sket. Reportagen tager altså læseren med ud i virkeligheden, og den gode reportage giver læseren en følelse af selv at være tilstede. En reportage vil ofte indeholde dele af interviews med de implicerede. Der indgår ofte miljøbeskrivelser. Observation og interview er de bærende elementer i reportagen. Der bliver ofte brugt øjenvidneskildringer eller kommentarer fra involverede eller vurderinger fra eksperter. Se eksempler på reportager her og her. HUSK! Det er vigtigt, at du vinkler din reportage – altså udvælge, hvad du vil fokusere på i din reportage (eks. de overlevendes traumer, tiden efter ulykken, konfliktens parter, konsekvenserne af ulykken osv. ) HUSK! Til den skriftlige eksamen må du selv opdigte nogle personer og øjenvidner til den episode, du beskriver.

Berettende Argumenterende Fortællende Reflekterende Beskrivende Reportage Tekst Aktiviteter Inspiration I en reportage er journalisten taget ud i virkeligheden for at fungere som læserens øjne og ører. Det er en artikelgenre, hvor journalisten giver sin førstehåndsberetning fra en begivenhed eller et bestemt sted. For at se indholdet skal du logge ind på Danskfaget. Log ind Eksemplarfremstilling, herunder print eller kopiering af hele eller dele af læringsportalen, er kun tilladt, hvis institutionen har indgået en aftale med Copydan Tekst & Node, og skal ske inden for denne aftales begrænsninger.

Det kan fx være fra en krigszone, en demonstration eller fra en festival. Du kan bruge en reportage til både positive og negative begivenheder. Positive begivenheder kan fx være fra et valg, opførsel af et nyt byggeri, at fodboldlandsholdet har vundet VM osv. Negative nyheder kan være alt lige fra naturkatastrofer og politiske konflikter til brand og terror. Opbygning af en reportage En reportage starter altid ud med en fængende rubrik. Efter denne rubrik er der ofte en underrubrik eller en manchet. Det er en lille mængde tekst, der bruges til at gøre rede for situationen. Her kan der kommes ind på, hvor vi er, hvad det er, vi skal vide noget om m. m., da det er vigtigt for resten af reportagen. En journalist kan bedst beskrives som en form for 'flue på væggen'. Han eller hun har til opgave at fortælle om det, der sker, når det sker. Det er dog ikke noget, der er ensbetydende med, at en reportage bliver skrevet med en jeg-fortæller. Det er dog ikke en regel, hvorfor det i nogle tilfælde godt kan ske, at den er det.

Nedenfor finder du vores udvalg af softshelljakker til herrer. Vores softshells er vand- og vindafvisende, og vi har modeller, som er velegnede til alle årstider. De meget strækbare jakker er også velegnede til sport. Smarte og praktiske softshells til herrer Er du på jagt efter en softshelljakke til herrer? Så tag et kig i vores gode udvalg af softshells til mænd, hvor du finder shelljakker fra mærker som Haglöfs, Icebreaker, Meru og Peak Performance. På med skallen En softshelljakke er en jakke, som er vindafvisende, men ikke vandtæt. Softshells er dog ofte vandafvisende og kan som regel holde til korte, hårde byger. Da disse jakker typisk ikke er vandtætte, vil de ofte være mere åndbare end vandtætte jakker, og de kan derfor være det oplagte valg, når du cykler, løber, står på ski eller på anden måde er aktiv. I vores udvalg af softshells til herrer finder du mange forskellige jakker, bl. a. har vi både modeller med og uden for, ligesom vi har herresoftshells med og uden hætte. Mange af vores softshelljakker til mænd er meget strækbare, hvilket gør dem yderst behagelige at have på og gør dem velegnede til diverse fysiske aktiviteter.

  1. Journalisthøjskoler i denmark song
  2. Ændringer i bb.com
Lille juletræ med lys
October 17, 2020, 11:18 pm