Hvor meget vejer en hvid tiger

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ on line 258 Blog | ツ Arkiv for: Blog 2014 blev året.... jeg modtog en masse pakker. 32 stk ble...

Verdens Største Blomst

Hunblomsten kan danne ca. 4 mill. frø, som spredes af myrer, små gnavere eller fødderne af større dyr som vilde svinearter og elefanter. Kun sjældent når et frø frem til en fugtig grenvinkel på en egnet værtsplante, hvor den kan spire med et svampelignende netværk af tråde inde i værtens væv, – for så pludselig 5-10 år senere at bryde ud med en blomkålslignende vævsdannelse, som i løbet af 10 måneder udvikles til kæmpeblomsten, der åbner sig omkring midnat på en regnfuld aften. Planten har navn efter Stamford Raffles, der ledte den ekspedition, hvor man fandt den i 1818 på Sumatra. Man mener, at nogle Rafflesia-arter kan være tæt på at uddø, fordi de skove, de lever i, fældes for at få tømmer eller for at bruge jorden. Man har ikke haft megen held med at flytte dem til nye skovområder, idet de enten dør eller tager 10 år om at akklimatisere sig til deres nye hjem. I Sabah Parks i Malaysia etableredes i 1990'erne et bevaringsprojekt, hvor man søgte at udnytte, at lokalbefolkningen kunne få turistindtægter, hvis de passede på de Rafflesia-bærende værtsplanter.

Hvad er verdens største blomst

Her er verdens mest ildelugtende blomst To eksemplarer af en af verdens største blomster var for nylig i fuldt flor på samme tid - til blandet fornøjelse for de besøgende. 'Ligblomsten', eller 'Penisblomsten', lugter af råddent kød, døde dyr og opkast. Ved et heldigt sammentræf blomstrede to eksemplarer af verdens mest ildelugtende blomst samtidig - den ene i Paignton Zoo i Devon i det sydøstlige Storbritannien og den anden i Royal Botanic Gardens i Edinburgh. Det er en meget sjælden begivenhed for titan arum-blomsten, der er hjemmehørende i det vestlige Sumatra - og for at det ikke skal være løgn, er et eksemplar på Cornel University i New York også begyndt at blomstre. Forskerne identificerede for nylig det enzym, som spiller en nøglerolle i produktionen af rosernes behagelige duft. Titan arum - eller Amorphophallus titanium - er derimod kendt for sin stærke lugt, der minder om rådnende kød. Som et øjenvidne i Edinburgh sagde: »Da blomstringen var på sit højeste i drivhuset, fik lugten vores øjne til at løbe i vand.

Planten blomstrer uregelmæssigt med flere års mellemrum. Den har en kæmpe underjordisk rodknold, der kan veje op til 75 kg og producerer ét stort blad, der kan blive op til 6 meter højt. En gang imellem producerer den en kæmpe blomsterstand, som kan blive op til 3 meter høj med små individuelle, maskuline og feminine blomster ved plantens fod, der er omgivet af et stort grønt kronblad kaldet 'spathe'. Det sker i gennemsnit kun hvert 10. år. Men når det endelig sker, ved man det. Det siges, at blomsten kan lugtes på en afstand af 800 meter. Titan arum er forklædningens mester Planten er også er kendt under navnet 'ligblomsten' på grund af sin ildelugtende duft. Lugten skaber illusionen af et rådnende kadaver, hvilket tiltrækker ådselsædende biller, som lokkes ind i blomsten og bestøver den. Blomstens 'spathe' er grøn på ydersiden, mens blomsterhovedet er rødt, så det ligner kød. Planten er meget snedig - når den blomstrer, bliver den 36 grader varm, hvilket får molekylerne til at sprede sig gennem fordampning.

Den lugter lidt af ådsel, snylter på andre planters rødder og bliver bestøvet af fluer. Verdens største blomst er ikke en synderligt rar fætter. Blomsterne tilhører familien Rafflesiaceae, og forskere har nu sammenlignet forskellige slægter inden for familien, for at finde ud af, hvordan - og hvorfor - blomsterne bliver så store som de gør. Resultaterne er nu blevet publiceret i det amerikanske tidsskrift PNAS og de sydøstasiatiske blomsters udvikling overrasker botanikerne. Parasitblomster Modsat de fleste andre planter, består Rafflesiaceae-familiens blomster kun af selve blomsten og har hverken rødder, grene eller blade. Blomsten benytter heller ikke fotosyntese til at omdanne solens stråler til energi, men vokser i stedet som en parasit på en særlig vin-plante, og stjæler næring fra værten. Vinen kan se relativt lille ud ved siden af planten, og størrelsesforholdet illustreres for eksempel i videoen herunder. Et lille skridt på vejen For ikke-botanikere vil det nok lyde som en lille opdagelse, men forskellen på de to ellers nært beslægtede blomster er en del af et større arbejde med at forstå parasit-blomsterne.

Verdens største blomst

Indonesiske forskere siger, at de har fået øje på den største blomst, de nogensinde har set. Den gigantiske Rafflesia arnoldii – en rød blomst med hvide pletter på dens enorme blomsterblade – var med 111 cm i diameter en sand kæmpe. Det er større end den hidtidige rekord med en blomst på 107 cm, der også blev fundet i junglen på Vestsumatra for adskillige år siden. »Dette her er den største Rafflesia arnoldii, der nogensinde er blevet dokumenteret, « siger Ade Putra ved Agam-konservatoriet i Sumatra. Blomsten ses her i et nærbillede. Diameteren er 111 cm. Foto: AFP PHOTO / West Sumatra BKSDA Vis mere Blomsten vil kun være synlig i omkring en uge, så vil den begynde at rådne. Det skriver straitstimes. Den er opkaldt efter Sir Stamford Raffles, en britisk kolonialist, som fandt den i Indonesien i starten af 1900-tallet, og botanisten Joseph Arnold. Arten gror i adskillige sydøstasiatiske lande. Også i Filippinerne, hvor en, der målte 100 cm, er blevet fundet. Den parasitagtige blomst kendes også som 'kropsblomsten'.

  • Mørtel til fuger
  • Livet er smukt digt 7
  • Hvad hedder verdens største blomst
  • Simbo lån anmeldelse - Kredit 500 til 30.000 kr. på 30 minutter.
  • Verdens største: Erigeret penis stinker - Avisen.dk
  • Rejser i julen fra aalborg
  • Blomst clipart
  • Kløe i mellemkødet
  • Selvbetjening | Lægehuset Englandsgade 8

« Hvad er historien bag denne forunderlige plante, og hvorfor er den så ildelugtende? Vi kan takke victorianerne for titum arum Victorianerne var meget begejstrede for opdagelsesrejser. Det var langt inde i, hvad vi i dag kalder Tanzania, at den amerikanske journalist Henry Morton Stanley i november 1871 (angiveligt) ytrede de berømte ord 'Doctor Livingstone, I presume? ' Et par år senere i Sumatras regnskov blev der foretaget en lidt mindre betydningsfuld - og meget mere ubehagelig - opdagelse. Odoardo Beccari, en botaniker fra Firenze, blev den første vesterlænding, som observerede verdens mest ildelugtende plante. Han sendte frø og rodknolde hjem, og nogle af frøene fandt vej til Kew Gardens i London. Det var her, Amorphophallus titanium blomstrede for første gang i Vesten i 1889. Planten har faktisk en britisk slægtning i den plettede arum Arum maculatum, som også vokser i Danmark. Blomsten kan lugtes på 800 meters afstand Det kræver stor tålmodighed at dyrke Amorphophallus titanium.

Verdens højeste blomst

Den udsender stanken af rådnende kød, for at tiltrække insekter. Og endnu et foto taget tæt på. Den tilstand deler den med Indonesiens Amorphophallus titanum. Det er en falloslignende blomst (penisblomsten), der kan nå en højde på tre meter. Vi har en penisblomst i Botanisk Have i København, og den er ved flere lejligheder sprunget ud.

Ide møbler malerier
October 17, 2020, 7:01 pm